Hoe repareer je een scheurtje in waterdichte outdoor kleding?

1 time succesfully repaired
Simple
5 minutes
4 steps
From € 10 to € 20

Misschien denk je dat als je een scheurtje opgelopen hebt in een waterdichte outdoor jas, broek of ander kleding stuk, dat je meteen een nieuwe moet kopen. Toch is dat niet zo. Ook scheurtjes in waterdichte kleding is prima te repareren. En bij Bever weten ze precies hoe dat moet.

En ondanks dat Bever natuurlijk graag nieuwe outdoor kleding verkoopt, helpen ze ook graag met een betere wereld. En daar hoort repareren onlosmakelijk bij. 

Warning: any repairs done are at your own responsibility.
play video button

 Hier vind je hele filmpje van Bever. In de linkjes naast de handleiding staat de betreffende reparatiekits van Mcnett of Tear-Aid. 

Bij de repair kits - een link naar verschillende repair kit vind je rechts van deze handleiding - zit een doekje waarmee je de stof eerst goed kunt reinigen en ontvetten. 

Je knipt nu een stukje van de reparatiestof op maat. Doe dat niet te krap! De scheur moet ruim binnen de afmetingen van de reparatiepatch zitten. Anders loop je alsnog kans op lekkage. 

Zorg er ook voor dat de patch rond hoeken heeft. Dan blijft deze beter zitten.

Trek de stof van het kledingstuk nu strak en plak de op maat geknipte patch over de scheur. Pas op, de lijm is erg sterk, dus plak de patch meteen op de goeie plek! 

Kom je er niet zelf uit, ga dan eens langs bij een Bever winkel, dan gaan zij voor je aan de slag!

And done! What a feeling!

Did you manage to fix it?

1 person preceded you

Yes!

Success!
Share your success!