Vlekken verwijderen uit de stof van een fauteuil

Follow the steps below and be the first one to repair this item!
Simple
60 minutes
4 steps
Max € 50

In deze reparatiehandleiding leggen we je uit hoe je simpel vlekken uit de stof van een stoel, fauteuil of bank kunt verwijderen. Denk hierbij aan vlekken van bijvoorbeeld eten, balpen, vet of iets anders.

Supply needed

In deze handleiding gebruiken we een pluisvrije doek (microvezel), een zachte borstel, handwarm water en schoonmaakmiddelen van het merk ‘OA’. Die zijn te bestellen via de linkjes bij 'benodigdheden'.

Wees voorzichtig. Let bij het gebruik van schoonmaakmiddelen altijd op de volgende dingen: Pas op voor je eigen gezondheid, probeer huidcontact en inademen van de middelen te vermijden. Gebruik altijd een schone pluisvrije absorberende doek zonder kleur. Dus niet een felroze doek gebruiken op een witte bank. Je weet nooit zeker of de doek niet kleur gaat afgeven door gebruik van het schoonmaakmiddel. Reparaties voer je op eigen risico uit!
play video button

Maak eerst de stoel goed schoon met een stofzuiger. Vergeet daarbij niet goed te zuigen in de naden van stoel of het meubelstuk wat je wilt gaan reinigen. 

Heeft de stof last van 'pillen' - je weet wel, van die kleine bolletjes stof op de bekleding - verwijder die dan ook met een speciaal voor dit doel bestemd scheerapparaat. 

Maak nu de microvezeldoek vochtig met handwarm water en wrijf zachtjes met de doek over de vlekken. Verdwijnen de vlekken niet meteen, maak dan de doek iets vochtiger. Zie je dat de vlekken verdwijnen? Dan ben je klaar!

Maar de hardnekkige vlekken zullen hiermee nog niet verdwenen zijn. In de volgende stap leggen we je uit hoe je deze aanpakt.

 

Eerst proberen Probeer elk schoonmaakmiddel eerst even op een niet zo zichtbare plek van het meubel. Bijvoorbeeld aan de onderkant van de zitting. Je weet nl. nooit helemaal zeker hoe een stof reageert.

Als de vlek niet verdwijnt dan is het tijd om een schoonmaakmiddel te gaan gebruiken.

Als eerste gebruiken we het middel ‘Sofa Care’. Houd de fles op zo’n 10 tot 20 cm afstand van het meubel en spuit een paar keer op de vlek. Laat het even intrekken ( 30 seconden) en wrijf vervolgens weer met de doek over de vlek.

Is de vlek nog niet helemaal weg maar zie je wel dat het al beter wordt? Herhaal dan deze actie nogmaals en gebruik in plaats van de doek nu de zachte borstel om het vuil voorzichtig uit de stof te borstellen.

Blijven er nu toch nog hardnekkige vlekken over, dan is het tijd voor wat steviger middelen.

Sommige vlekken vragen om wat sterkers. Vlekken zoals van balpen of kettingvet (smeer), en kauwgum. Hiervoor gebruiken wij ‘Stain Eliminator’. 

Spuit de Stain Eliminato op de vlek en laat het een paar seconden intrekken. Wrijf voorzichtig met de schone doek het vuil uit de bekleding.

Onder met moto ‘voorkomen beter dan genezen’ gaan we de stoel behandelen met het impregneermiddel Sofa Protector van OA. Hiermee zullen vlekken minder diep in de stof trekken en zijn eventuele toekomstige vlekken makkelijker te verwijderen. Ook dit product vind je bij 'benodigdheden'. 

And done! What a feeling!

Did you manage to fix it?

Yes!

Success!
Share your success!

Too difficult?

We can help at Meublowski. Check our services. More information
Let us know if your repair has been successful, then we'll immediately know how many items we've saved from the garbage. If you can't figure it out or if it's beyond repair, have it repaired by Meublowski or find a smart way to dispose of it.