Versleten ellebogen van een colbert repareren met elleboogstukken

Follow the steps below and be the first one to repair this item!
Colbert verslijten vaak sneller op de ellebogen. Als de ellebogen vaal worden of er gaatjes inkomen dan kun je de levensduur verlengen door er elleboogstukken op te zetten. Je kunt ze zelf maken, maar ze zijn ook in de winkel te koop. Kies voor een bijpassende kleur. Wij gebruiken elleboogstukken die je kunt opstrijken en daarna rondom nog vastzet met de daarvoor gemaakte gaatjes.
Simple
60 minutes
5 steps
Max € 5

Colberts verslijten vaak sneller op de ellebogen. Als de ellebogen vaal worden of er gaatjes inkomen dan kun je de levensduur verlengen door er elleboogstukken op te zetten. Je kunt ze zelf maken, maar ze zijn ook in de winkel te koop. Kies voor een bijpassende kleur. Wij gebruiken elleboogstukken die je kunt opstrijken en daarna rondom nog vastzet met de daarvoor gemaakte gaatjes.

Supply needed

Benodigdheden

Elleboogstukken kun je in allerlei vormen, maten en kleuren vinden bij een fournituren winkel bij jou in de buurt. Vaak staat er ook wel een fournituren leverancier op de markt als er geen winkel in de buurt is.
Verder heb je een naald, garen, kopspelden, een strijkijzer en een servet of zakdoek nodig.

Warning: any repairs done are at your own responsibility.

Vraag de drager het colbert aan te trekken en speld de elleboogstukken met een paar kopspelden op de goede plek.

Laat de persoon het colbert uittrekken en leg de mouw plat op tafel. Speld nu de elleboogstukken preciezer af en op meerdere punten. Zorg dat je de stukken identiek op beide mouwen afspeldt in dezelfde hoogte en positie. Gebruik een centimeter om dit goed na te meten.

Verwarm het strijkijzer voor op de katoenstand en zorg dat de stoomstand uit staat. Leg een doek - bijvoorbeeld een schone katoenen servet, zakdoek of theedoek - tussen het elleboogstuk en het strijkijzer. Strijk het elleboogstuk in ongeveer 30 seconden vast met het strijkijzer. Zorg ervoor dat het strijkijzer in beweging blijft om verbranden te voorkomen. Haal in de laatste 10 seconden de kopspelden eruit. Check dan of het elleboogstukken overal goed verlijmd zitten. Indien nodig strijk je nog even wat langer. Doe nu hetzelfde met het elleboogstuk aan de andere mouw.

Let op dat de kopspelden niet smelten Gebruik je kopspelden met een plastic kop? Strijk in eerste instantie zoveel mogelijk om de kopspelden heen (het plastic bolletje van de kopspeld kan smelten) totdat het elleboogstuk op zijn plek gefixeerd is. Haal daarna de spelen eruit en strijk je rest. Gebruik je kopspelden met een stalen kopje dan heb je dit probleem niet.

Rijg het garen in een naald. Rijg met naald en draad het elleboogstuk vast. Gebruik daarvoor de voorgestanste gaatjes en een rechte steek. Dit kan op de naaimachine of met de hand. Let op: als de jas een voering heeft is handwerk het gemakkelijkst. Je kunt dan onder de voering doorsteken, zodat deze los blijft van de buitenstof. Vergeet niet aan- en af te hechten.

Niet alleen zijn de ellebogen van je colbert weer keurig; het ziet er ook nog eens helemaal hip uit!

And done! What a feeling!

Did you manage to fix it?

Yes!

Success!
Share your success!