Repareren van een uitgescheurd of gerafeld knoopsgat

Follow the steps below and be the first one to repair this item!
Repareren van een uitgescheurd of gerafeld knoopsgat
Simple
20 minutes
4 steps
Max € 2

Als je knoop steeds openschiet dan is je knoopsgat waarschijnlijk gewoon een beetje uitgerekt en/of gerafeld door veelvuldig dragen of wassen. Dit probleem is heel eenvoudig op te lossen door het knoopsgat gewoon weer een beetje ‘strakker’ te maken. Dat kan met de naaimachine, maar gaat ook prima met de hand. Wij laten het laatste zien.

Supply needed

Benodigdheden

Met een beetje geluk heb je alles voor deze reparatie al in huis, want meer dan een naald, naaigaren en een schaar heb je niet nodig. En anders zijn die verkrijgbaar bij ons in de (web)winkel.

Warning: any repairs done are at your own responsibility.

Neem een naald en naaigaren in dezelfde kleur als het bestaande knoopsgat-garen. Rijg een dubbele draad door de naald en leg in het uiteinde een knoopje.

Steek de naald in de zijkant (aan de binnenkant) van het ingescheurde knoopsgat en steek de draad dan naar de overkant van het knoopsgat en weer terug. Naai het knoopsgat zo stukje voor stukje een beetje dicht.
Test af en toe of de knoop nog door het knoopsgat past. Als het knoopsgat weer strak genoeg is, maak je een laatste steek die je niet helemaal aantrekt. Haal je naald door het ontstane lusje en trek de draad dan aan. Werk tot slot de uiteinden van de draad weg door de draad langs de rand van het knoopsgat te steken en dan af te knippen.

play video button

Als het knoopsgat ook nog wat rafelig is, ‘omlijsten’ we de rafelige rand met een steek die de rand omzoomt. Dus dóór de stof dan door het knoopsgat, dan weer door de stof enzovoorts. Doe dit waar de rafels zitten en maak indien nodig het rondje helemaal af.

Niks geen te ruim of rafelig knoopsgat meer! Je broek blijft weer goed op zijn plek zitten.

Groot gat? Als het knoopsgat flink gerafeld en gescheurd is, dan kan je een klein stukje nieuwe stof aan de binnenkant zetten voordat je begint met de reparatie.

And done! What a feeling!

Did you manage to fix it?

Yes!

Success!
Share your success!