Blog

Right to repair wetgeving aangenomen

'Right to Repair' wetgeving is een feit

Wed, 04/24/2024 - 15:56

Gisteren is in het Europese Parlement de knoop doorgehakt: de nieuwe reparatiewetgeving is een feit. Dat is op zich natuurlijk goed nieuws, maar er is ook wel het een en ander op af te dingen.

Read more
Nieuwe Right to repair wetgeving

Strenge 'Right to Repair' wetgeving aangenomen in Oregon

Mon, 04/08/2024 - 15:45

Afgelopen woensdag heeft de gouverneur van Oregon strenge wetgeving voor het recht op reparatie in de VS ondertekend. Dat betekent dat de inwoners van Oregon eenvoudiger hun kapotte spullen kunnen (laten) repareren. En dat gaat schelen in hun portemonnee én voor het milieu! 

Read more
Zeeman repair reparatie

Zeeman Repair: zo eenvoudig kan het zijn

Wed, 03/13/2024 - 17:18

Een mooie mijlpaal in het eerste kwartaal van 2024 voor Jafix.com. Na een periode van schrijven, filmen, fotograferen en programmeren is onze samenwerking met Zeeman live gegaan. 

Read more
Onderzoek onder consumenten naar de effectiviteit van DIY handleidingen

Reparatiehandleidingen wetenschappelijk onderzocht

Wed, 03/13/2024 - 09:41

Bij Jafix.com weten we al langer dat consumenten best zelf aan de slag willen met repareren, en dat handleidingen daarbij een prima hulpmiddel zijn. Inmiddels is er ook uit wetenschappelijke hoek onderzoek naar wat daarin werkt en wat beter kan.

Tipje van de sluier: een (YouTube) filmpje alleen is niet voldoende! 

Read more
Een zijderups

Circular Economy Night 2024 Breda

Wed, 02/14/2024 - 17:39

Afgelopen week waren we aanwezig bij de Circular Economy Night 2024 georganiseerd door Breda Circulair

Het bleek een avond met veel variatie: van een scherpe keynote van Sander Schimmelpenninck tot een stevige workshop waar we onder leiding van Klaske Kruk (Cirularities) aan de bak moesten. 

Read more

Het tweede leven van alles met een stekker

Wed, 11/01/2023 - 14:49

Bij Road 2 Work weten ze hoe ze met e-waste om moeten gaan!

Samen met Rick Verkuyl, Gertjan Melgers en Victoria Vallejo Fuccella van Marktplaats en Coen Teeuw van Stichting OPEN brachten we een bezoek aan Road 2 Work: een duurzame koploper in Ede.

Read more

Week Zonder Afval 2023!

Mon, 05/22/2023 - 17:01

Vandaag is de Week Zonder Afval van start gegaan. De hele week vraagt Milieu Centraal aandacht voor het afvalprobleem en geeft allerlei tips hoe je minder afval kunt produceren. En spullen repareren in plaats van weggooien of nieuwe kopen, is natuurlijk een belangrijke acties die je kunt ondernemen. Daar weten we bij Jafix.com alles van. 

Read more
reuse alliance jafix

Jafix.com partner van The ReUse Alliance

Fri, 05/19/2023 - 11:46

Dinsdag 2 mei 2023 was de kick-off van ‘The ReUse Alliance’. Een mooi en belangrijk initiatief van het Groene Brein waarbij retail, wetenschap en online platformen de handen ineen slaan om de levensduur van meubels te verlengen.

Daarbij is repareren natuurlijk essentieel en dus heeft Jafix.com zich vol overtuiging aangesloten bij deze mooie groep ondernemingen.

Read more
Dutch Overschoot Day Jafix

'Dutch Overshoot Day'

Sat, 04/15/2023 - 16:52

Een zwarte dag deze woensdag 12 april. Het is vandaag 'Dutch Overshoot Day'. De dag waarop de Nederlanders de biocapaciteit hebben verbruikt die voor een heel jaar beschikbaar is. Ofwel: als iedereen op aarde zou leven als in Nederland, zouden we 3,6 aardes nodig hebben.

Read more